Att njuta mer

Augusti 2012 009
Sommaren har kommit! Ja, om man med sommar menar högtryck och 25 grader i solen.
Den kanske mest efterlängtade av årstider.
För mig började sommaren i maj. Jag hittade den där i Sigtuna på min morgonjogging längs Mälarens vatten. Syrenerna lyste lila mot den blå himlen och min kropp ville bara i spat, så varm och svettig efter löpturen. Det var inte varmt, men friskt – och känslan, den fanns där då också.
Efter allt som hänt de senaste åren har jag blivit mycket bättre på att njuta. Vara här och nu. En plötslig solstråle mot benet, fågelkvittret på altanen, leendet från en främling, en pratstund med en vän. Det finns så mycket att se, så många saker att känna in i bröstet.
Sommaren kanske är njutningens högtid. Solen strålar, himlen är blå, ängen är full av blommor i makalösa färger och former – och sjöarna är varma och väntar på dig att hoppa i. Någon dag kanske molnen hopas och det regnar. Då kan du springa naken ut i gräset, det är somrigt vill jag lova! Låt alla dina sinnen leva i sommar och låt dem du älskar få veta det! Idag tar jag tacksamt semester och ska se till att ladda kroppen full med sommarenergi. Ser fram emot en spännande höst med många föreläsningar! Återkommer med mer info om datum och platser!

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *